Soorten koffie en automaten

Om te bepalen wat voor koffieautomaat voor u handig is, is het raadzaam eerst eens te kijken naar uw wensen en naar de mogelijkheden. Er zit verschil in koffieautomaten. Op basis van de koffiesoorten zijn deze automaten in 3 groepen verdeeld. Welke koffieautomaat welke eigenschappen heeft, leggen we u hier uit. Zo maakt u een weloverwogen keuze.

Soorten koffie per soort koffieautomaat

Een koffieautomaat aanschaffen is niet iets wat u regelmatig doet. U wilt hierin een weloverwogen beslissing maken. Eentje die past bij uw bedrijf en personeel. Immers, koffie is een belangrijk aspect bij de tevredenheid van medewerkers. De 3 soorten koffieautomaten die we u bieden, zijn voor freshbrew-, bonen- en instant koffie. U kunt ze alle 3 los van elkaar bekijken, maar het is makkelijker dit in een overzicht te hebben en af te wegen. Overigens kunnen we u ook helpen kiezen door middel van een stappenplan voor het maken van een keuze.

Verschil in koffieautomaten

In principe is er een zestal kenmerken waar een koffieautomaat het verschil in kan maken. Het verschilt per persoon en per bedrijf welke belangrijk zijn. Op drukke werkplekken met piekmomenten zal snelheid bijvoorbeeld belangrijk zijn. Er is een aanzienlijk verschil in koffieautomaten wat snelheid betreft. Maar ook gebruiksgemak, onderhoudsintensiteit, afval, kwaliteit en kosten spelen waarschijnlijk een rol in uw keuze. Hieronder vindt u per automaat de eigenschappen.

  Bonen Freshbrew Instant

Snelheid (per 120 ml)

25-30 seconden

25-30 seconden

5-12 seconden

Onderhoud Redelijk Redelijk Weinig
Afval Koffiedik Koffiedik Geen

Verschillen in koffie, maar even goede service

Bij Gelre Koffie kunnen de verschillen in soorten koffie nog zo groot zijn, maar de service blijft hoe dan ook even goed. We adviseren u maar al te graag, zodat u straks de meest geschikte, passende koffiemachine op de werkvloer heeft staan. Neem gerust contact op voor meer informatie of advies!

Bekijk onze koffiemachines