Koffie op het werk: een belangrijk visitekaartje!

Hoe tevreden zijn uw collega’s over de koffie op het werk? Goede koffie en dus een goede koffiemachine is essentieel op de werkvloer. Niet alleen is koffie bepalend voor tevredenheid van medewerkers. Uw koffie is ook uw visitekaartje richting klanten en andere bezoekers. Wat is nu precies het effect van de koffie die u op het werk schenkt?

Koffie op het werk zegt veel

De tevredenheid van werknemers is van verschillende factoren afhankelijk. Een grote speler hierin is de kwaliteit van de koffie. Die tevredenheid is ontzettend belangrijk. Tevreden werknemers zijn naar buiten toe positiever én zijn meer bereid veel voor de werkgever te doen. Gezien werknemers gemiddeld meer dan 4 koppen per dag drinken, is het belangrijk echt iets lekkers te schenken. Ze drinken het immers de hele dag door. Nederlanders behoren daarmee overigens tot de grootste koffiedrinkers in de wereld.

De koffiemachine op het werk, een sociale aangelegenheid

Koffie op het werk heeft ook een sociaal aspect. U kent de standaard ‘gesprekken bij de koffieautomaat’ vast wel. Werknemers drinkende meeste koffie samen met anderen. Samen een bakkie doen geeft een saamhorigheidsgevoel. En ook op bezoekers heeft koffie sociaal gezien effect. Allereerst is het al een beetje een ijsbreker. ‘Koffie?’, die vraag maakt het gesprek van tevoren al wat laagdrempeliger. Daarnaast praat het makkelijker als je beide een kopje in de handen hebt.

Goede koffie verrast

Wist u overigens dat warme koffie in de handen hebben iemand meer bereid maakt mee te gaan in wat u zegt of om ‘ja’ te zeggen? Goede koffie verrast, want nog lang niet elk bedrijf heeft ook echt goede koffie. Het biedt dus de mogelijkheid u als het ware te onderscheiden. Dit kan met goede koffie, maak ook met het bieden van verschillende melkvariaties zoals cappuccino of latte. Is bij een bezoek van een klant de koffie minder goed, dan heeft u al een hoop goed te maken. Maak het uzelf makkelijk!

Koffie drinkgedrag

De kwaliteit van koffie op het werk is alleen maar belangrijker geworden. Dat heeft grotendeels te maken met het feit dat mensen tegenwoordig een goede koffiemachine thuis hebben. Wat bepaalt nu precies de kwaliteit van een kop koffie? Dat zijn in principe 3 dingen: de intensiteit van de smaak, het aroma en het merk. Koffie van een goed, bekend merk wordt al snel ervaren als goed. Goede koffie zorgt voor concentratie, scherpte en sociale interactie. Maar drink het wel op de juiste momenten.

Bekijk onze koffiemachines