Welke koffiemachine kiezen? Wij helpen u op weg!

Bij Gelre Koffie bieden we ruime keuze als het gaat om koffieautomaten. Fijn natuurlijk, om veel keus te hebben, maar het maakt het niet altijd makkelijker. Welke koffiemachine past nu bij u? Bij een koffiemachine kiezen is er een aantal punten die bepalend zijn voor uw keuze, zoals het aantal koffiedrinkers, de gewenste koffiekwaliteit en de gewenste snelheid. Gelre Koffie helpt u op weg met kiezen. Wat is de beste koffiemachine voor u?

Stappenplan voor een koffiemachine kiezen

1. Inventariseer de werkvloer

Om wat voor bedrijf gaat het? Voor een horecabedrijf is vaak een ander soort koffieautomaat nodig dan bijvoorbeeld een werkplaats. En hoeveel personen drinken er koffie? Bovendien is het handig om te bekijken hoeveel koffie er wordt gedronken per persoon en of er piekmomenten zijn, bijvoorbeeld ’s ochtends vroeg of misschien wel bij de lunch. Bij piekmomenten is snelheid bijvoorbeeld een pré. Het is daarnaast belangrijk te bepalen hoe belangrijk u kwaliteit vindt, ten opzichte van snelheid en het kostenplaatje.

2. Bepaal uw wensen voor onderhoud

Elke koffiemachine heeft onderhoud nodig. De ene echter wat meer dan de andere. Het is meestal zo dat de koffiemachines met de beste koffie het meeste onderhoud vergen. U heeft in de vorige stap al bepaald hoe belangrijk kwaliteit is op uw werkvloer. Laat dit aspect ook meespelen in de keuze of u veel onderhoud erg vindt of niet. Weet dat onderhoud wat tijd kost. Natuurlijk zorgen we ervoor dat dit klusje snel geklaard wordt, maar dat neemt niet weg dat er wel degelijk wat tijd in gaat zitten.

3. Design bepalen

Het ook wil ook wat! In hoeverre is het design voor u belangrijk bij een koffiemachine kiezen? Elke koffiemachine heeft een zekere uitstraling. Wilt u verlichting? En in welke kleur? Maar het design is ook bepalend voor de gebruiksvriendelijkheid. Allemaal zijn de koffieautomaten van Gelre Koffie gebruiksvriendelijk, maar de neen werkt niet wat anders dan de andere. Wat u mooi en fijn vindt, is iets persoonlijks. Wat werkt voor u?

4. Overige belangrijke punten

Welke wensen heeft u, buiten de kwaliteit, snelheid en het onderhoud? Is het bijvoorbeeld belangrijk dat er ook kannen onder het apparaat passen? En is alleen koffie en thee voldoende, of wordt er verwacht dat er ook bijvoorbeeld chocolademelk, wiener melange en latte beschikbaar zijn? Ook het aantal keuzemogelijkheden verschilt per automaat.

5. Het soort koffiemachine kiezen

U heeft als het goed is een beetje een beeld van wat uw wensen zijn als het gaat om snelheid, kwaliteit en onderhoud van de koffiemachine. Daarmee kunt u kiezen welk soort koffieautomaat bij u past. Bij ons kunt u eenvoudig filteren op het soort automaat dat u wenst. Dat maakt de keuze al veel eenvoudiger! Bekijk de verschillen tussen de 3 soorten koffieautomaten. Gaat u voor hoge kwaliteit koffie en is snelheid niet erg belangrijk, dan is een bonen koffieautomaat het waarschijnlijk voor u. Voor minder onderhoud en kosten, voor een redelijk kwalitatieve kop koffie, is een freshbrew koffiemachine de oplossing. Het minst tijdsintensief is ten slotte de instant koffieautomaat, als het op koffiezetten en onderhoud aankomt. Dit is qua kosten bovendien de voordeligste optie. De kwaliteit is alsnog prima, maar duidelijk anders dan bij de andere automaten.

Koffiemachine kiezen: laat u adviseren!

Hopelijk heeft u een specifieker beeld gekregen van welke koffiemachine u het beste kunt kiezen. Kunt u een keuze maken, dan is dat super! Het is echter logisch als u er nog niet helemaal over uit bent. Neem dan contact op met ons en geef uw wensen door. Wij adviseren u graag! 

Bekijk onze koffiemachines