Freshbrew koffieautomaat

Bij elk soort koffieautomaat staat kwaliteit hoog in het vaandel bij Gelre Koffie. Ook bij de freshbrew koffieautomaat. De term zegt het al; het gaat hierbij om vers gemalen koffie. Waar we vroeger verse koffie zetten met een filter, kunnen we nu hetzelfde soort koffie zetten met één druk op de knop! Een freshbrew koffieautomaat zet relatief snel uw verse koffie. Per kopje of per kan. Benieuwd of een freshbrew automaat iets voor u is? Neem contact met ons op!

Wat is freshbrew koffie?

De bonen van freshbrew koffie worden op speciale wijze gebrand en gemalen. Wanneer ze zijn gebrand, blijven ze een dag liggen om af te koelen. Daardoor verdwijnen gassen die tijdens het brandingsproces ontstaan. Dat heeft een positief effect op de smaak van de koffie die u uw collega’s, bezoekers en uzelf voorschotelt. Freshbrew koffie kan het beste worden vergeleken met filterkoffie. Maar waar filterkoffie even duurt om te zetten, heeft u koffie uit een freshbrew koffieautomaat binnen 30 seconden in de hand. Daarnaast geeft de freshbrew koffieautomaat u de mogelijkheid om verse koffie in zowel koppen als in een kan te zetten.

Freshbrew koffie snelheid

Vergeleken met koffie uit een bonenautomaat is een kop freshbrew koffie snel gezet. Ook een kan koffie zet u relatief snel met een freshbrew koffieautomaat. Dit is echter niet de snelste automaat. De snelste kop koffie zet u met een instant koffieautomaat. Daarvan kunt u de koffie vergelijken met oploskoffie. Het grootste voordeel van de freshbrew koffieautomaat is dan ook de kwaliteit en de mogelijkheid om eenvoudig veel verse koffie te zetten. Deze automaten worden dan ook veel ingezet op plekken waar veel wordt vergaderd, zoals onderwijsinstellingen en overheidsinstanties.

Freshbrew koffie geeft (herbruikbaar) afval

Het zetten van koffie met een freshbrew koffieautomaat gaat door middel van het toevoegen van heet water aan de vers gemalen bonen. Uit dit hele proces ontstaat wel afval. De freshbrew koffieautomaat heeft dan ook als enige ‘minpunt’, dat deze regelmatig moet worden geleegd. Dit afval maakt dat deze automaat iets meer onderhoud nodig heeft dan andere koffieautomaten. Toch heeft dit afval, ook wel koffiedik, een voordeel. Het is namelijk op diverse manieren te recyclen! Wist u dat koffiedik uitstekend werkt als scrubmiddel voor de huid? Daarnaast kan het veel goeds doen voor uw tuin. Zo houdt koffiedik katten weg uit de tuin en kunt u het perfect gebruiken als bemesting voor de planten. Ieder nadeel heeft zijn voordeel!

Freshbrew koffieautomaat van Gelre Koffie

Alle koffieautomaten die we u aanbieden, hebben we met zorg geselecteerd. Bij de freshbrew automaten hebben we voornamelijk gezorgd voor een combinatie van kwaliteit en gebruiksgemak. De freshbrew koffieautomaten van Gelre Koffie zijn voorzien van meerdere keuzemogelijkheden, natuurlijk ook die voor heet theewater. Ook is er de mogelijkheid om te gaan voor meerdere canisters, waardoor u meerdere instant ingrediënten kunt toevoegen. Op deze manier krijgt u een divers aanbod aan koffievariëteiten.  

Bekijk onze fresh brew koffiemachines